Logo

DE AVENGER CUP

Met een gezellige, competitieve groep enthousiastelingen van zo'n 20 à 25 Avengers op de baan zien wie de snelste racer is, dat is waar de Avenger Cup volgend seizoen naartoe wil groeien. In een auto waar de rijder en niet de techniek het verschil maakt weten we zeker dat ware autosport bedreven zal worden.

De Avenger Cup stelt zich ten doel elke deelnemer naar de top van zijn kunnen te brengen. Daartoe is een speciaal programma opgesteld, waarmee coureurs zich via persoonlijke begeleiding snel kunnen ontwikkelen.

Zeven goede redenen om te kiezen voor de Avenger Cup:
1) Snelle en uitdagende raceauto
2) Betaalbare auto, te koop of te huur
3) Mogelijkheid om kosten te delen met teamgenoot
4) Persoonlijke begeleiding door professionals
De meeste auto's hebben een uitgebreid AIM EVO datalogging systeem aan boord. Door deze data te delen en gezamelijk met een data-engineer en race-instructeur te werken bied deze Cup de mogelijkheid om als rijder snel te leren tegen een fractie van de kosten.
5) Actieve rijdersvereniging
6) Ondersteuning in communicatie
7) Lage running costs
Banden gaan erg lang mee (huidige ervaring is 3 à 4 evenementen per set), laag benzineverbruik (zo'n 30 liter per uur) en schades zijn aanzienlijk goedkoper dan in vergelijkbare raceklassen.

DE AVENGER

De Avenger is een nieuwe racer, speciaal gebouwd voor dat ene doel; zo hard mogelijk over het circuit gaan. Geen aangepaste straatauto, maar een pure racewagen die tot in de kleinste details is gebouwd om te racen. Mensen met enige ervaring rijden vrij makkelijk onder de twee minuten op Zandvoort, er is daar al 1:57.2 gereden met de Avenger. Afgaande op de gebruikelijke leercurve bij een nieuwe klasse moet 1:56 of zelfs een hoge 1:55 in de komende maanden gereden gaan worden.

De Avenger is een spectaculaire racer met de volgende specificaties:

Chasis AvengerCup Chassis
Motor 155pk Ford Zetec E 2.0L/ 80mm throttlebody /KMS Motormanagement
Versnelling Ford Focus IB5 5 speed manual
Remmen Willwood 4 zuiger klauwen voor, Willwood 2 zuiger klauwen achter
Vering Double wishbones rondom
Dempers GAZ dempers met bump en rebound apart instelbaar
Gewicht 515 kg
Afmetingen 345 cm lang, 172 cm breed
Aerodynamica Vlakke bodemplaat, instelbare vleugel
Banden Kumho Tyres, geleverd door Racetyres.nl van Jan Paul Van Dongen
Datalogging AIM geleverd door Albi Engineering. GPS, remdruk voor en achter, stuursensor, G-force en alle KMS-parameters. Alles geïntegreerd met de AIM Smartycam HD.

 

Wedstrijden

No upcoming event!