Foto: Arjan BroekmansKomende zondag rijden de coureurs in de Avenger Cup twee races op Circuit Park Zandvoort. Tijdens het Super Race Weekend is er op zondagochtend een vrije training en de kwalificatie, 's middags rijden de Avengers twee races over twaalf ronden op het circuit tussen de Zandvoortse duinen.

Na de races op TT Circuit Assen en circuit Zolder is Zandvoort het derde circuit waarop de Avenger Cup dit seizoen debuteert. De enthousiaste coureurs zijn erg benieuwd naar de prestaties van de Avenger op dit voor de meeste rijders wel bekende circuit. De te kloppen coureurs zijn Cynthia Boezaart, Rogier Jongejans en Ewald Klip.

Coureur Mies van Grunsven heeft grote verwachtingen: "De ontwikkeling van de Avenger ligt op schema. De auto rijdt geweldig, is goed af te stellen naar de persoonlijke voorkeur van de coureur en de rondetijden die we nu al realiseren zijn boven verwachting. Tel daarbij op dat de running costs in de praktijk erg blijken mee te vallen, dat de banden veel langer meegaan dan verwacht, het benzineverbruik lager is dan verwacht en je begrijpt dat we bijna euforisch zijn over onze nieuwe raceklasse."

Ook Marten Born van MB Motorsport, die de Avenger ontwikkelt, is erg positief over de huidige status van zijn Avenger Cup: "Iedereen die in onze auto stapt komt er met een grote glimlach op zijn gezicht weer uit. Nu in de praktijk blijkt dat alle kosten ook erg meevallen is iedereen zo tevreden dat we zeker weten dat we dit jaar mooie races krijgen en dat we in 2015 een sterk kampioenschap zullen krijgen."

Van Grunsven verwacht ook dat er volgend seizoen een volwaardige Avenger Cup staat. "Er zijn veel coureurs uit andere klassen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Rijders uit de Endurance cup, doorstromers uit de Mazda Cup, mensen voor wie de eigen klasse te duur aan het worden is, etc. De auto is er; de Avenger voldoet perfect: snelle rondetijden, lage voorspelbare running costs en lage kosten bij problemen of schade. Als we de Cup-organisatie goed neerzetten kan het eigenlijk niet mis gaan."

Super Race Weekend Zandvoort

Tijdschema zondag 17 augustus Avenger Cup

9.40 uur - vrije training
10.35 uur - kwalificatie
15.05 uur - Race 1, 12 ronden
16.50 uur - Race 2, 12 ronden

Foto's: Arjan Broekmans

Partner

Tussenstand

Na 5 races

 

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar
Rob van Pommeren
96
2 Martijn Polinder 65
3 Co de Vet 65
4 Henk Maas 55
5 Piet-Hein Eldering 57
6 Raymond Klompstra 48
7 Henk Grendel
Reind Boone
41
8 Andre Rombout 21

Nieuwsbrief

Facebook