Tijdens de tweede wedstrijd van de Avenger Cup, dinsdag 5 mei op het circuit van Zolder in België, heeft Co de Vet de leidende positie in het klassement van de Avenger Cup weten te pakken.

De Avenger Cup, de in Lelystad geproduceerde open racewagens, kwam Co de Vet in race één tot de eerste plaats. Ewald Klip mocht de eerste race van voren starten, maar moest uiteindelijk zijn meerder erkennen in de Vet die de race van achter aan was gestart doordat hij in de kwalificatie technische problemen aan zijn Avenger had die door het team van MB Motorsport vakkundig zijn verholpen. Derde werd uiteindelijk Piet Hein Eldering.

In race 2 waar Co de Vet de pole had werd hij meteen bij de start rechtsom voorbij gereden door Ewald Klip. Tot de code 60 bleven Klip en de Vet redelijk bij elkaar in de buurt, maar nadat de code 60 was opgeheven vertrok Klip om uiteindelijk race 2 op zijn naam te schrijven. Derde die over de streep kwam was Rob Van Pomeren.

Door de overwinning in de tweede wedstrijd mocht Klip race 3 van voren beginnen. In een rondenlang gevecht tussen Klip en de Vet wist de Vet uiteindelijk in ronde 8 van de wedstrijd zijn auto naast die van Klip te positioneren om er uiteindelijk de leiding in de wedstrijd over te nemen. Maar het bleef tot de finish spannend tussen beide heren die maar 0.175 sec. van elkaar over de lijn kwamen. Rob Van Pomeren kwam ook een deze race als derde over de finish.

De volgende race wordt gehouden op maandag 25 mei op het TT circuit Assen.

Geïnteresseerd om mee te rijden in de Avenger Cup? We hebben nog een aantal Avenger’s beschikbaar. Informatie kan worden aangevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitslagen Avenger Cup
Circuit Zolder, 5 mei 2015

Race 1
1 Co de Vet - 11 laps
2 Ewald Klip
3 Piet Hein Eldering
4 Andre Rombout
5 Henk Maas
6 Rob Van Pomeren

Race 2
1 Ewald Klip - 13 laps
2 Co de Vet
3 Rob Van Pomeren
4 Henk Maas
5 Piet Hein Eldering
6 Andre Rombout

Race 3
1 Co Vet de - 11 laps
2 Ewald Klip
3 Rob Van Pomeren
4 Piet Hein Eldering
5 Henk Maas

Foto's: Arjan Broekmans

Partner

Tussenstand

Na 5 races

 

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar
Rob van Pommeren
96
2 Martijn Polinder 65
3 Co de Vet 65
4 Henk Maas 55
5 Piet-Hein Eldering 57
6 Raymond Klompstra 48
7 Henk Grendel
Reind Boone
41
8 Andre Rombout 21

Nieuwsbrief

Facebook