maandag, 05 oktober 2015 10:12

De Vet moet twee weken wachten

De Vet moet twee weken wachten Foto: Arjan Broekmans

Wie voor afgelopen zondag zijn geld op de cupwinst Co de Vet had gezet, is bedrogen uitgekomen. De grote kandidaat om de eindoverwinning in de Avenger Cup naar zich toe te trekken, kwam in de twee races op het TT Circuit Assen niet verder dan de tweede en derde plaats. Daardoor zal Co de Vet zijn kampioensfeestje nog even moeten uitstellen tot het weekend van 17 en 18 oktober. Dan vinden, ook weer op het TT Circuit, de Finaleraces plaats.

Co de Vet, de man die de afgelopen races alles in de Avenger Cup wist te winnen, greep zondag mis. In de eerste van de twee races kampte De Vet met olielekkage in zijn wagen. "Een van mijn achterbanden kreeg die olie op het loopvlak, waardoor ik sommige bochten heel slecht door kwam. Halverwege de race moest ik echt gas terugnemen en kon Piet Hein Eldering mij weer bijhalen", aldus De Vet die een voorsprong van twaalf seconden verspeelde door de olieproblemen.

Ook in de tweede race verging het hem niet voorspoedig. Een kapotte diffusor zorgde ervoor dat de Vet niet verder kwam dan de derde plek achter winnaar Eldering en tweede man Cees de Maar.

De volgende Avengercup-race is de laatste van het seizoen. Deze wordt gehouden in het weekend van 17 en 18 oktober en wordt verreden samen met de Finalerace van de Supercar Challenge, op het TT Circuit Assen. Dan worden de uiteindelijke cupwinnaars bekend.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook