zondag, 03 april 2016 20:55

De Maar en Van Pommeren openen seizoen meteen aan kop

De Maar en Van Pommeren openen seizoen meteen aan kop Foto: Arjan Broekmans

In de drie races van Avenger Cup waren alle zeges weggelegd voor het duo De Maar en Van Pommeren. Kampioen Co de Vet kwam niet op gang. Zijn wagen kampte in race één met koppelingsproblemen, terwijl beide andere wedstrijden wel tot een goed eind werden gebracht. Maar winst zat er voor de regerend Cuphouder niet in.

De equipe De Maar en Van Pommeren daarentegen ging als een speer en haalde een vett e buit aan punten binnen. Het duo vergaarde 62 punten en staat daarmee al 18 punten voor op Van Wetering en Eldering. Dat koppel kende in race twee een kleine dip, maar verraste in race één door achter De Maar/Van Pommeren de tweede plek voor zich op te eisen. Het duo was ook al de snelste in de kwalifi cati e en heeft daarmee laten zien dat er dit seizoen terdege rekening met dit tweetal moet worden gehouden.

Voorlopig echter gaan Cees de Maar en Rob van Pommeren aan de leiding in het Cupklassement. Ondanks de winst ziet Rob van Pommeren nog wel wat te verbeteren aan de wagen. “Ik merkte zo nu en dan wat onbalans, maar verder rijdt de bolide goed”, liet hij direct na afl oop, vlak voor de huldiging weten.

De Avenger Cup mag zich verheugen in een uitbreiding van het aantal deelnemers ten opzichte van verleden jaar.

Een van hen is Raymond Klompstra, afk omsti g uit de Ooperon Cup. In september van het afgelopen jaar proefde hij al even aan de Avenger, het Nederlandse product uit Lelystad en was direct verkocht. “Een kruising tussen een gewone racewagen en een formulewagen”, zo typeerde Klompstra de bolides die door Mb Motorsport worden geproduceerd. Tijdens de testdag voelde hij de adrenaline al door zijn lichaam gieren.

Marti jn Polinder deed het in de eerste twee races bepaald niet onverdienstelijk. Hij kwam tot de derde plek in race één en werd in race twee zelfs tweede. De voormalig motorcoureur kwam niet in de uitslag van de derde race voor, maar staat door zijn resultaten in de eerste twee wedstrijden wel op de vierde plek in de Cup-tussenstand.

Polinder deed in september een test in de Avenger en kreeg toen de smaak te pakken en zinspeelde na de test al op een seizoen in de Avenger Cup.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook