zondag, 19 juni 2016 22:28

Eerste zeges voor Martijn Polinder

Eerste zeges voor Martijn Polinder Foto: Arjan Broekmans

Hij maakt dit seizoen een sterk debuut in de Avenger Cup, maar een overwinning had Martijn Polinder tot Meppen moment nog niet geboekt. Daar kwam op het nieuwe circuit meteen verandering in, want de Doornspijker wist maar liefst drie van de vier wedstrijden te winnen. De winst in die andere race ging naar Co de Vet, die Polinder driemaal als directe opponent voor zich moest dulden. Polinder kende overtuigende overwinningen. Op het bochtige circuit kwam hij in race 1 tot een voorsprong van negen seconden op De Vet, in race 2 was het gat veertien seconden. In de vierde wedstrijd tien seconden. Toch was het niet de maximale score. In de derde Avengerrace kampte Polinder met technische problemen en scoorde niet.

Opvallend was in die wedstrijd het optreden van Raymond Klompstra. ’s Morgens had Klompstra in een vraaggesprek voor dit magazine (zie elders) nog laten weten dat één van de doelstellingen voor dit seizoen een podium plek is. ’s Middag was die doelstelling al in een feit omgezet.

Boone/Grendel in mineur
Je zult maar de primeur hebben van de eerste crash tijdens de eerste officiële wedstrijd op Racepark Meppen. Het overkwam Henk Grendel en Ben van Leliveld. Na de eerste volle ronde bijna te hebben afgelegd, kwamen de coureurs in de laatste bocht. Daar schoof Van Leliveld naar buiten. Hij was kort daarvoor bij Henk Grendel binnendoor gegaan en op filmbeelden vanuit de bolide van Co de Vet was duidelijk te zien dat Van Leliveld naar de buitenzijde van de baan kwam en Grendel vol raakte. De coureur uit Zwartsluis schoof direct tegen de muur en wonder boven wonder liep het voor hemzelf goed af. Van Leliveld kon verder rijden, maar de wagen van Grendel en Boone was zodanig beschadigd, dat deze de gehele dag niet meer in actie kwam. De wagen was volledig ontzet en Grendel en Boone moesten vanaf de kant verder toekijken. Nadien bleek de wagen zodanig schade had opgelopen, dat deze niet meer de circuits op kan, zonder enorme opknapbeurt. Voor Boone en Grendel zijn de kosten zo hoog, dat met deze crash het seizoen direct voorbij is.

Uitslagen Avenger Cup

Circuit Mepen, 18 juni 2016

Race 1
1 Martijn Polinder 
2 Co de Vet
3 Henk Maas 
4 Christian Jelsa 
5 Raymond Klompstra
6 Peter van Wetering - Piet-Hein Eldering
7 Andre Rombout - Ewald Klip
8 Henk Grendel - Reind Boone

Race 2
1 Martijn Polinder 
2 Co de Vet
3 Christian Jelsa
4 Peter van Wetering - Piet-Hein Eldering
5 Andre Rombout - Ewald Klip
6 Raymond Klompstra 
7 Henk Maas 
DNF Henk Grendel - Reind Boone

Race 3
1 Co de Vet
2 Raymond Klompstra
3 Henk Maas 
4 Andre Rombout - Ewald Klip
5 Peter van Wetering - Piet-Hein Eldering
DNF Christian Jelsa 
DNF Martijn Polinder 
DNF Henk Grendel - Reind Boone

 

Race 4
1 Martijn Polinder 
2 Co de Vet
3 Christian Jelsa
4 Peter van Wetering - Piet-Hein Eldering
5 Henk Maas
6 Raymond Klompstra
7 Andre Rombout - Ewald Klip
DNF Henk Grendel - Reind Boone

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook