zondag, 14 augustus 2016 21:10

Spanning te snijden in AvengerCup

Na de races op het TT Circuit, half juli, was de spanning te snijden in de strijd om de eerste plaats in de tussenstand van de Avenger Cup. Was het verschil tussen koploper Co de Vet en debutant Martijn Polinder na drie wedstrijddagen (totaal negen races) dertien punten, na Assen was het verschil nog slechts drie punten. Co de Vet verloor een aantal belangrijke punten, vanwege mechanische pech.

In Assen deed Martijn Polinder weer van zich spreken. Ondanks problemen met de versnellingsbak bemachtigde hij toch pole positon. Titelverdediger Co de Vet kwalificeerde zich als vijfde. Na de start werkte Co de Vet zich gestaag naar voren. Polinder won, De Maar/Van Pommeren werden tweede en De Vet derde.

In race twee werd een mooie strijd geleverd tussen Martijn Polinder en het koppel De Maar / Van Pommeren. Aan het eind van de race kon de equipe De Maar / van Pommeren als winnaar worden genoteerd en Co de Vet als tweede. Martijn Polinder moest genoegen nemen met de derde plaats.

De Vet had in Assen zijn dag niet. De Vet viel in de laatste race uit door een gebroken aandrijfas. Martijn Polinder werd tweede en liep tien punten in op De Vet en daardoor is de spanning in de Avenger Cup om te snijden.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook