zondag, 14 augustus 2016 22:12

Remcilinder nekt Polinder

Een niet goed functionerende remcilinder heeft er voor gezorgd dat Martijn Polinder nog even in de wachtkamer staat, voor hij de koppositie in de Avenger Cup zou kunnen overnemen. Op Racepark Meppen nekte het niet goed werkende onderdeel Polinder in race één. Direct na de opwarmronde reed de jonge rijder de pitstraat in, om de race even later toch vanaf de laatste positie te beginnen. Maar veel zin had het niet, want na één ronde kwam hij opnieuw binnen.

Ondertussen kon Co de Vet optimaal profiteren in race één in Meppen. Co de Vet leidde van begin tot eind en kon twintig punten bijschrijven en die bleken aan het einde van de dag bijzonder kostbaar. Want door de winst in de eerste race van de Avenger Cup, behield De Vet zijn eerste plaats in de tussenstand.

Toch kon de coureur uit Wieringerwaard niet voorkomen dat Polinder in de twee volgende races beide malen de overwinning pakte op Racepark Meppen. Het euvel met de remcilinder was verholpen en Polinder maakte duidelijk dat hij naar Duitsland was afgereisd om te winnen.

Vooral in het bochtige gedeelte van het circuit, de lussen na de chicane, was Polinder rapper. Juist op die gedeelte van het circuit leverde De Vet in ten opzichte van Polinder.

Wat meer in het achterveld was er een boeiend gevecht te zien tussen Henk Maas en Rob van Pommeren. Rondenlang bleven beide coureurs, als aan een touwtje, elkaar volgen. Helaas raakten de wagens elkaar even en dat leidde er toe dat Van Pommeren zijn motorkap losschoot. In een snelle pitstop werd de kap verwijderd en kon Van Pommeren zijn weg vervolgen. Maar het fraaie duel was daarmee wel voorbij.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook