zondag, 28 augustus 2016 20:04

Polinder en de Vet trekken gelijk op

Het blijft interessant om het gevecht in de Avenger Cup te volgen tussen koploper Co de Vet en zijn directe belager Martijn Polinder. Al het gehele seizoen zijn die twee aan elkaar gewaagd en trekken ze nagenoeg gelijk op. Ze scoren constant klasseringen in de voorste gelederen, maar hebben beiden ook een enkele keer te kampen met mechanische problemen. Daardoor staat het tweetal niet ver van elkaar in de tussenstand van de Avenger Cup.

Op het Circuit Zolder hadden beiden succes en moesten ze ook alle twee tegenslag incasseren. In race 1 was het Martijn Polinder die met nog twee volle ronden te gaan, een domper te verwerken kreeg. Vanaf de start ging hij aan de leiding, maar in de twaalfde ronde ging het mis. Een foutje bij het aftanken zorgde er voor dat Polinder met een lege tank kwam te staan en de strijd moest staken. De achter hem rijdende Co de Vet schoof daardoor op naar de eerste plek en de overwinning werd de Noord-Hollander daarna feitelijk in de schoot geworpen. Het was overigens niet alleen Polinder die een tegenvaller te verwerken kreeg. Het duo Rombout en Klip had er ook mee te maken. De bolide van het tweetal belandde naast de baan en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

In race 2 leek het tussen Polinder en De Vet uit te draaien op een duel dat de gehele race zou duren. Co de Vet vertrok voortvarend en wist drie ronden aan de leiding te rijden. Daar maakte Martijn Polinder in de vierde ronde een eind aan en de bouwondernemer stuurde zijn Avenger resoluut het circuit over, met Co de Vet op de tweede plaats. Die situatie duurde tot en met ronde elf. En wat Polinder in race 1 overkwam, pech, dat overkwam De Vet in race 2. Plotseling viel de Cup-houder van 2015 terug naar de vierde plaats om in de dertiende ronde de pijp helemaal aan Maarten te geven. Oorzaak: vloeistoflekkage. Toch mocht De Vet nog 11 punten toevoegen aan zijn totaal. Polinder stak daarna met kop en schouders boven de anderen uit en kon 20 punten op zijn conto bijschrijven. In race 1 had hij ondanks de pech al 11 punten vergaard. Zo trokken beide heren wat score betreft weer gelijk op, hoewel Co de Vet één puntje extra mocht bijschrijven vanwege zijn snelle kwalificatie. In de stand voor de Cup leidt Co de Vet met 277 punten, 19 meer dan Martijn Polinder. Hij verspeelde veel punten in de eerste race van het seizoen en tijdens de races op Racepark Meppen, in juni.

De Vet en Polinder staan redelijk los van de achtervolgers, van wie Henk Maas en het duo Van Wetering / Eldering de derde plaats delen. Zij hebben 223 punten achter hun naam staan.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook