woensdag, 07 september 2016 13:06

Wens Hank Maas: “Evenwichtiger rondentijden”

Met nog twee racedagen voor de boeg neemt Avengercoureur Henk Maas de fraaie derde plek in de tussenstand in, maar helemaal tevreden is de wijnimporteur nog niet. Weliswaar scoort hij doorlopend klasseringen bij de beste vijf, maar op het circuit liggen de rondetijden niet allemaal op één lijn.

"Ik moet zorgen dat ik de constante factor er in krijg. Nu is het allemaal nog te wisselvallig." Henk Maas weet wat hem te doen staat. "Eigenlijk zou iedere ronde in nagenoeg dezelfde tijd afgelegd moeten worden. Maar zover ben ik nog niet", zegt de coureur uit Delden. "Dit is mijn derde seizoen in de Avenger Cup. Verleden jaar heb ik alleen maar tijdens de racedagen gereden en nu ook een paar track days.

Daarmee krijg je de wagen toch wat meer onder controle. Ontevreden over zijn derde plek is Maas niet. "Na driekwart seizoen sta ik inderdaad derde. Een beetje geluk gehad, maar ik heb natuurlijk de punten wel zelf bijeen gesprokkeld." Halverwege juli liet Maas op het TT Circuit Assen zien echt wel voorin mee te kunnen strijden. Samen met Co de Vet, De Maar/Van Pommeren en Martijn Polinder streed Maas om de hoofdprijzen. En een maand later op Racepark Meppen kwam hij in de eerste race tot de tweede plek en vergaarde daardoor zeer bruikbare punten. Tijdens de laatst verreden wedstrijd op het Circuit Zolder scoorde Maas in alleen de eerste race fors punten (zestien). Hoewel hij het liefst nog wat meer snelheid in zijn auto ziet, is Maas erg tevreden over de bolide: "De Avenger is een geweldige wagen. Maar wanneer je iets verkeerd doet, straft hij wel onmiddellijk af. Dat is niet erg, want de auto rijdt heerlijk. Trouwens, het is ook een betrouwbare wagen. En dat ik niet altijd voorin meerijdt is ook niet erg, want ik ben niet vies van competitie. Ook middenin kan het in onderlinge duels heel spannend zijn. Maar ik hoop toch wel in 2017 wat meer progressie te boeken."

Het Avenger-gezelschap heeft inmiddels twee races op Racepark Meppen gehad en Maas is duidelijk in zijn ervaring op het circuit, net over de grens bij Emmen. "Het is een circuit, waar je veel slijtage krijgt. Niet alleen de auto, ook de coureurs. Het is constant hard werken."

Een andere belevenis die Maas meemaakte eerder dit jaar, was er één op het beroemde circuit Spa-Francorchamps. "Een geweldige ervaring", meldt Henk Maas. "Een circuit vol uitdagingen. Na de bocht Eau Rouge heb je als coureur weinig meer te vertellen. Het wordt dan ultra-interessant. En bergafwaarts kun je je enorm verslikken in de snelheid.

"De directeur/eigenaar van Le Vin Direct, wijnimport en —handel in Delden, heeft de naam van zijn bedrijf duidelijk als sponsor op de bolide staan. Daarnaast weet Henk Maas zich nog gesteund door verschillende andere bedrijven. Hij mag zich ook verheugen in de steun van Auto Haafkes, Rapid Air en Van Marie grafische bedrijven. "Voor 2017 lijkt het er op dat er een sponsor bij komt die niet alleen in de Benelux actief maar wereldwijd actief is in Telecom en Industriële Electriciteits. Maar momenteel kan ik er verder nog niets over kwijt.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook