zondag, 25 september 2016 19:01

Cees de Maar troeft concurentie

Cees de Maar troeft concurentie Foto: Arjan Broekmans

Ook in Assen was er weer een tweestrijd tussen Co de Vet en Marti jn Polinder. Net als in een aantal eerdere races boekten de twee succes, maar incasseerden ze ook tegenslag. De successen moesten trouwens worden gedeeld met een derde rijder, want het was Cees de Maar die het presteerde twee races, de eerste en de derde, te winnen.

Voor Cees kon de dag niet stuk. De Maar zat in race 1 aanvankelijk achter Polinder en bleef een poosje achter de bouwondernemer hangen. De twee waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, want de rondeti jden lagen ook heel dicht bij elkaar. Weliswaar draaide Marti jn Polinder er in de veerti ende ronde een ti jd van 1.57.261 uit, in diezelfde ronde was het Cees de Maar die 1.57.294 neerzett e. Op dat moment ging De Maar al aan de leiding in de race, want hij had Polinder in ronde zeven weten te passeren. De twee deden nauwelijks voor elkaar onder en op de streep had De Maar slechts achtti ende van een seconde voorsprong op de zwarte bolide van Polinder.

Voor Co de Vet had de racedag een minder goed begin. Tijdens de vrije training kwam er een beetje rook uit het blok. Er werd voor de kwalifi cati e nog een poging gedaan het euvel te verhelpen, maar een lijmpoging bleek niet afdoende. Na één rondje op snelheid, waarin De Vet de vierde ti jd in de Avenger Cup realiseerde, kwam de cuphouder binnen. Toen bleek dat er een scheur in het onderblok zat. Tijd om dit euvel snel en voorgoed te verhelpen was er niet. De Avenger van André Rombout, die zelf afwezig was, stond werkloos op het TT Circuit en dat bleek een uitkomst voor De Vet. Hij mocht de wagen van de coureur uit Huizen gebruiken en kon als aanvoerder van de tussenstand toch aan de start komen.

“Dat was echt even wennen. De wagen was niet goed afgesteld en ik heb een aantal dingen aan MB Motorsport kunnen doorgeven, waardoor de wagen beter afgesteld kon worden. Ik heb heel bewust gereden en geen rare dingen gedaan om toch punten te kunnen pakken.”

De Vet voegde in die eerste race veerti en punten aan zijn totaal toe.

In race twee zat hij weer in zijn eigen wagen en reed voor wat hij waard was. Dat liet hij blijken in de elfde ronde, toen hij van alle zes coureurs de snelste ronde zett e. De Vet had al in ronde twee de leiding overgenomen van Cees de Maar. Ook Polinder ging De Maar voorbij en lag toen in tweede positi e. Polinder zett e zijn opmars voort en wist in de ti ende ronde voorbij De Vet te sturen en de eerste plaats in handen te nemen. Die stond hij niet meer af. De derde plaats werd opgeëist door Henk Maas en Cees de Maar werd op de vierde plaats afgevlagd. In de derde wedstrijd kwam de coureur uit Wassenaar echter sterk terug. Via de derde positie klom De Maar door en wist hij in ronde vier al de eerste positi e voor zich op te eisen. Polinder spinde en De Vet kon hem net ontwijken. Dat leverde hem de tweede plek op, op afstand gevolgd door Polinder.

De Vet hield als aanvoerder in de tussenstand de schade dus beperkt, maar Cees de Maar bleek met twee zeges de man van de dag te zijn. “Ik rij graag mijn eigen tempo en dat kon ik deze dag doen. Het ging heerlijk. Ik leer de wagen steeds beter kennen en dat zie je nu in de uitslag terug”, aldus Cees de Maar die dit seizoen uitstekend presteert. “Ik heb nu zeven races zelf gereden en heb er zes van gewonnen”, liet hij bijzonder tevreden na afloop weten.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook