maandag, 27 februari 2017 17:11

Avenger nu officieel NK

Avenger nu officieel NK Foto: Arjan Broekmans

Op het moment dat een ieder al met de voorbereidingen voor het seizoen 2017 bezig was, kreeg Marten Born een berichtje van de KNAF dat de races van de Avenger Cup de status Nederlands Kampioenschap hadden gekregen. Vrijdag 24 februari werd dat besluit van de KNAF aan Born meegedeeld. Dat hij daarop een gat in de lucht sprong? Nee, dat bepaald niet. Liever had Born gezien dat eind oktober al duidelijkheid was gegeven. "Natuurlijk is het voor de klasse mooi dat er nu een NK-status aan gekoppeld is", aldus Marten Bom, "maar iedereen heeft de afgelopen maanden de koers al uitzet voor het nieuwe seizoen. Wanneer eind oktober of nog iets eerder duidelijkheid was gegeven, had ik misschien meer kandidaat-coureurs gehad die geïnteresseerd waren in de Avenger." In september van het afgelopen jaar werd al over een NK-status voor de Avenger Cup gesproken, maar de knoop werd pas 24 februari door de KNAF doorgehakt.

Door die NK-status hoop de constructeur van de Avenger meer aandachtvoor zijn formulewagen te krijgen. "Het blijkt moeilijk te zijn een uitgebreide klasse van deze Avengers te krijgen. Door die NK-status wordt de aandacht er natuurlijk wel meer op gevestigd en ik hoop natuurlijk dat daardoor volgend jaar meer wagens aan de start staan. Het is per slot van rekening nu de enige formuleklasse met een NK-status. Gelukkig heeft de KNAF aangegeven dat ze de klasse zelf ook gaan promoten."

Momenteel heeft MB Motorsport in Lelystad achttien van de fraaie bolides gereed staan voor de Cup-races. "Dit seizoen komen we met hetzelfde aantal wagens aan de start als in 2016 in de ACNN Cupraces. Misschien komen er nog enkele wedstrijden bij, maar dat is nog niet bekend. En wanneer dat het geval is, gaan we eerst met de groep coureurs overleggen wat we gaan doen, want wij besluiten alles met de coureurs. Dat zijn de klanten van ons en die beslissen mee."

MB Motorsport heeft in verband met het verkrijgen van de NK-status geen concessies hoeven doen ten aanzien van de constructie van de Avenger. "Alles blijft zoals het is", zegt Marten Born, die in onderling overleg met de KNAF wat eisen en wensen tegen elkaar heeft afgewogen.

De Avenger bestaat sinds 2013 en is een geheel Nederlands product. "In 2013 heb ik met deze wagen mijn nek uitgestoken en dat was precies in de, economisch gezien, slechtste tijd. Gelukkig hebben we die periode kunnen overbruggen en hebben we de wagens in de baan kunnen houden. Nu de economie weer aantrekt, hoop ik dat we dat ook gaan merken bij de verkoop van de Avengers. Wie weet draagt het NK daaraan bij."  

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook