donderdag, 25 september 2014 17:37

Rogier Jongejans en Cynthia Boezaart vol in Avenger Cup titelstrijd op TT Circuit Assen, Henk Maas debuteert

Rogier Jongejans en Cynthia Boezaart vol in Avenger Cup titelstrijd op TT Circuit Assen, Henk Maas debuteert Foto: Arjan Broekmans

Op zondag 28 september rijden de coureurs in de Avenger Cup drie races op TT Circuit Assen. Tijdens de Clubraces ACNN en DRDO rijden de Avengers in de Open Sport Series op zondagochtend een vrije training en kwalificatie, 's middags rijden de Avengers drie races over 30 minuten. Ook nu is er weer een nieuwe deelnemer; Henk Maas (op de foto rechts naast Mies van Grunsven) heeft de Caterham die hij op Zandvoort flink beschadigde na een heftige crash met de Avenger van Martin Boezaart ingeruild voor een Avenger. "Ik raakte Martin die dwars op de baan stond vol in het midden. De Avenger had nauwelijks schade, terwijl mijn Caterham total loss is", vertelde Maas die bij de crash gelukkig zelf ongedeerd bleef. "Ik heb veel vertrouwen in de Avenger en hoop hier komend weekend weer volop de strijd aan te kunnen gaan."

Rogier Jongejans gaat als klassementsleider naar Assen, maar weet dat Cynthia Boezaart slechts enkele punten achter hem staat en vrijwel altijd veel punten scoort. De bestuurder van de zwarte Avenger racet altijd in de voorhoede, maar is al een aantal races uitgevallen met pech en scoort derhalve ofwel heel veel punten, of helemaal niet. De rode Boxo-Avenger van Boezaart heeft dit seizoen slechts in één race minder dan 12 punten gescoord en daardoor is het verschil na 17 races slechts 8 punten in het voordeel van Jongejans.

Maar ook Ewald Klip, Rob Rademaker en Francois Claeys zijn aan een sterke serie bezig en scoren zeer veel punten. Zij hebben niet alle races gereden en hebben dus nog wel een flink gat te overbruggen, maar met nog zes races te rijden dit seizoen is nog niets zeker. Achter deze vijf koplopers in het klassement zijn vrijwel alle coureurs aan elkaar gewaagd en met Henk Maas als nieuwe rijder zullen er naar 
verwachting zondag 12 Avengers aan de start verschijnen.

Avenger Cup-coördinator Jarno Born kijkt uit naar de races: "Het is prachtig dat we ons startveld steeds verder zien uitbreiden, het is zelfs zo dat er rijders popelen om deel te nemen, maar het bouwen van de Avengers kost ons natuurlijk de nodige tijd. Maar welke raceklasse kan in deze voor de autosport moeilijke tijden zeggen dat er meer rijders dan auto's zijn?"

Tijdschema Open Sports Series - Clubraces ACNN en DRDO
28 september 2014, TT Circuit Assen

Zaterdag
19.00 – 20.30 uur - inschrijven & keuring

Zondag
07.30 – 09.00 uur - inschrijven & keuring
08.20 – 08.40 uur - Briefing
09.25 – 09.45 uur - Vrije Training
10.40 – 11.00 uur - Kwalificatie

12.25 – 12.55 uur - Race 1
14.45 – 15.15 uur - Race 2
17.20 – 17.50 uur - Race 3

Na iedere race is er een huldiging op het podium.
Tijdschema onder voorbehoud.

 

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook