vrijdag, 19 december 2014 19:12

At Reitsma nieuwe rijder in Avenger Cup

Terwijl veel autosporters genieten van de traditionele winterslaap en zich opmaken voor de komende feestdagen bouwt MB Motorsport stug door aan nieuwe Avengers. Met At Reistma uit Badhoevedorp als nieuwste deelnemer haalt de Avenger Cup weer een zeer ervaren coureur binnen. "Begin jaren 70 racete ik al op Zandvoort in een Cooper bij de NAV. Nog steeds heb ik heel veel plezier in het racen en toen ik afgelopen seizoen zag hoe leuk de rijders in de Avenger Cup het samen hebben, besloot ik om komend seizoen ook in een Avenger te stappen."

De in Beekbergen (vlak bij Apeldoorn) geboren Reitsma gaat samen met Co de Vet een team vormen. "Ik ken Co uit de Westfield Cup, waarin ik vanaf het begin in 2008 heb deelgenomen. Wij hebben met ons team Banana Racing altijd enorm veel plezier gehad. Ook nu nog, in het Winter Endurance kampioenschap waarin ik samen met Co en Eelco Sirag een Seat Ibiza bestuur."

Reitsma is dit jaar bij de meeste races van de Avenger Cup geweest. "De sfeer is bijzonder prettig, iedereen helpt elkaar en buiten de races om is het een echte vriendenclub. Maar tijdens de races wordt er volop gestreden en zo moet het ook zijn in de autosport. Dat sprak mij enorm aan en toen ik zag dat alles ook heel betaalbaar is besloot ik ook een Avenger te kopen."

De eerste racemeters werden door Reitsma in de eindjaren 60 afgelegd tijdens zogenaamde behendigheidswedstrijden, beter 

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook