woensdag, 06 mei 2015 09:26

Spannende strijd in de AvengerCup op Circuit Zolder

Spannende strijd in de AvengerCup op Circuit Zolder Foto: Arjan Broekmans

Tijdens de tweede wedstrijd van de Avenger Cup, dinsdag 5 mei op het circuit van Zolder in België, heeft Co de Vet de leidende positie in het klassement van de Avenger Cup weten te pakken.

De Avenger Cup, de in Lelystad geproduceerde open racewagens, kwam Co de Vet in race één tot de eerste plaats. Ewald Klip mocht de eerste race van voren starten, maar moest uiteindelijk zijn meerder erkennen in de Vet die de race van achter aan was gestart doordat hij in de kwalificatie technische problemen aan zijn Avenger had die door het team van MB Motorsport vakkundig zijn verholpen. Derde werd uiteindelijk Piet Hein Eldering.

In race 2 waar Co de Vet de pole had werd hij meteen bij de start rechtsom voorbij gereden door Ewald Klip. Tot de code 60 bleven Klip en de Vet redelijk bij elkaar in de buurt, maar nadat de code 60 was opgeheven vertrok Klip om uiteindelijk race 2 op zijn naam te schrijven. Derde die over de streep kwam was Rob Van Pomeren.

Door de overwinning in de tweede wedstrijd mocht Klip race 3 van voren beginnen. In een rondenlang gevecht tussen Klip en de Vet wist de Vet uiteindelijk in ronde 8 van de wedstrijd zijn auto naast die van Klip te positioneren om er uiteindelijk de leiding in de wedstrijd over te nemen. Maar het bleef tot de finish spannend tussen beide heren die maar 0.175 sec. van elkaar over de lijn kwamen. Rob Van Pomeren kwam ook een deze race als derde over de finish.

De volgende race wordt gehouden op maandag 25 mei op het TT circuit Assen.

Geïnteresseerd om mee te rijden in de Avenger Cup? We hebben nog een aantal Avenger’s beschikbaar. Informatie kan worden aangevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitslagen Avenger Cup

Circuit Zolder, 5 mei 2015

Race 1
1 Co de Vet - 11 laps 
2 Ewald Klip 
3 Piet Hein Eldering 
4 Andre Rombout 
5 Henk Maas 
6 Rob Van Pomeren

Race 2
1 Ewald Klip - 13 laps 
2 Co de Vet 
3 Rob Van Pomeren 
4 Henk Maas 
5 Piet Hein Eldering 
6 Andre Rombout

Race 3 
1 Co Vet de - 11 laps
2 Ewald Klip 
3 Rob Van Pomeren
4 Piet Hein Eldering 
5 Henk Maas

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook