dinsdag, 26 mei 2015 11:32

Dubbelslag voor Ewald Klip

Dubbelslag voor Ewald Klip Foto: Arjan Broekmans

Even leek het er op dat het een prima dag zou warden voor Piet Hein Eldring, maar uiteindelijk was het Ewald Klip die de meest succesvolle Avengercoureur werd tijdens de ACNN Pinksterraces. Eldring greep de winst in race één, maar het was Klip die daarna beide malen op de hoogste trede van het podium mocht klimmen.

Voor de liefhebbers van mooie gevechten was de eerste race er een om in te lijsten. Eldring, Klip en De Vet waren constant met elkaar in gevecht, waarbij diverse malen van positie werd gewisseld. Dat daarbij enkele foutjes werden gemaakt, deerde de pret niet. Ewald Klip ging aan het einde van de Veenslang bij het ingaan van de Ruskenhoek even de baan uit en een aantal ronden later wist Co de Vet zijn Avenger in de Geert Timmerbocht niet op het asfalt te houden. Het was Eldring die de winst greep.

In race twee kreeg Eldring direct tegenslag. Hij schoof in de Haarbocht even rechtdoor, maar hervatte de race. Tegen het eind ging opnieuw mis, toen Eldring op volle snelheid zijn bodemplaat verloor en van de baan schoof. Klip gaf geen krimp en zegevierde soeverein. Ook de derde race werd een prooi voor Klip, maar dat was krapjes. De wagen van het duo De Maar-van Pommeren werd tweede in dezelfde seconde. Co de Vet eindigde als derde.

De Vet had na afloop wel een verklaring voor zijn schuivertje in race één: "Er kwam net wat teveel druk op één van de banden, daardoor schoof ik van de baan.

Uitslagen Avenger Cup

Circuit Assen, 25 mei 2015


Race 1

1 Piet Hein Eldering - 16 laps
2 Ewald Klip 
3 Co de Vet
4 de Maar-van Pommeren 
5 Andre Rombout 
6 Henk Maas
7 Dimitri de Jong


Race 2

1 Ewald Klip - 16 laps
2 de Maar-van Pommeren
3 Co de Vet
4 Andre Rombout
5 Henk Maas
6 Piet Hein Eldering
7 Dimitri de Jong

Race 3 
1 Ewald Klip - 16 laps
2 de Maar-van Pommeren
3 Co de Vet
4 Piet Hein Eldering 
5 Henk Maas
6 Andre Rombout 
7 Dimitri de Jong

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook