maandag, 06 juli 2015 13:49

Co de Vet grijpt zijn kans

Co de Vet grijpt zijn kans Foto: Arjan Broekmans

In de Avenger Cup kon Co de Vet (Wieringerwaard) zich driemaal als winnaar laten huldigen. Alle drie zeges waren overtuigend. Piet Hein Eldring (Amsterdam) werd tweemaal tweede. Ewald Klip had zijn wagen niet geheel volgens het reglement in orde en kwam niet in de uitslagen van de Avenger Cup voor. Daardoor kon Co de Vet zijn kans grijpen. Klip kwam later op de dag nog wel in actie in de klasse tot 200 pk.

Voor Co de Vet was de race op Zandvoort er een om vaak aan terug te denken. Doordat de coureur uit Wieringerwaard driemaal op de hoogste trede van het podium kwam te staan, deed hij uitstekende zaken in de strijd om de Cup. En niet alleen door de podiumplekken, ook vanwege het pakken extra punten in de kwalificatie en het neerzetten van de snelste ronde in twee races. Door die uitstekende score staat De Vet in de Avenger Cup behoorlijk los van zijn achtervolgers. Piet Hein Eldering staat tweede en heeft een achterstand van maar liefst 45 punten. De Vet heeft 221 punten achter zijn naam en Eldering 176. "Eigenlijk kon het niet beter", sprak De Vet na de race. "Ik had natuurlijk wel te maken met het feit dat mijn naaste concurrent de wagen niet volgens het reglement in orde had, maar zelf ging ik heel goed rond op Zandvoort. Er zat eigenlijk niets tegen die dag."

De Vet is ook vol lof over zijn Avenger. "Ik begin de wagen steeds beter onder de knie te krijgen. Daarbij heb ik veel steun van Marten Born van MB Motorsport. Die geeft mij waardevolle tips waarmee ik mijn voordeel kan doen." De Vet had op het duinencircuit weinig tegenstand. Piet Hein Eldering kwam tweemaal als tweede over de finish, maar zijn achterstand was groot. In race één bedroeg die ruim vijftien seconden en in race drie bijna een halve minuut. In de tweede race was de combinatie Van Pommeren / De Maar de naaste belager van Co de Vet en werd Eldering derde. De voorsprong van De Vet op de tweede wagen bedroeg in die race negen seconden. De coureur uit Wieringerwaard is niet alleen uitermate tevreden.

over het presteren van zijn wagen, ook zijn eigen inbreng is dit seizoen belangrijk. "Ten opzichte van verleden jaar ben ik 25 kilo afgevallen. Nog een paar kilo en dan zit het helemaal goed", zegt De Vet lachend.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook