donderdag, 20 augustus 2015 13:38

Co de Vet wil kroon op het werk!

Co de Vet wil kroon op het werk! Foto: Arjan Broekmans

"Ik ga vanaf nu bewuster rijden. De voorsprong is zodanig dat ik gewoon punten moet blijven scoren en dan hoef ik niet zo bang zijn voor de concurrenten. Daarom was ik in Assen ook erg voorzichtig tijdens de kwalificatie in de regen. Het heeft geen zin om risico's te nemen."

Co de Vet is duidelijk in zijn doelstelling. Aan het eind van het seizoen de winst pakken in de Avenger Cup dat is zijn streven. Dan is er opnieuw een kroon op zijn werk gezet. "Samen met mijn racemaat Eelco Sirag heb ik een aantal jaren geleden ook al succes gehad in de BSOT. Toen, in 2011, werden we BeNeLux kampioen Endurance in de Westfield Cup. Daarin heb ik een aantal jaren gereden en tussentijds nog in een Birkin. Toen kwam Marten Born met zijn concept van de Avenger en daar ben ik mee verder gegaan", aldus De Vet. "Ik ben altijd bij Born gebleven. Met hem heb ik vanaf het begin een prima relatie en ik heb nog steeds alle vertrouwen in Motorsport. Ik heb vanaf het begin de ontwikkeling van de Avenger meegemaakt. Ik vind het een geweldige wagen. Heel goed beheersbaar."

De Vet is in het dagelijks leven houder van camping De Pauwen in Wieringerwaard. Dat houdt in hij zijn drukste werkperiode tijdens het raceseizoen heeft. "Maar dat valt eigenlijk wel mee. Ik heb een camping met allemaal vaste gasten, waarvan 80 procent uit Duitsland komt. Op momenten dat ik voor het racen weg ben, vaak is dat maar één dag, is er een vrouw die de zaken voor mij waarneemt en het loopt uitstekend. Ik kan rustig even een dag weg. Dat is dus goed te regelen."

Wat de concurrentie in de races betreft, is er één geduchte tegenstander, Ewald klip, die sinds twee races is weggevallen. "Ewald voelt zich er beter bij om op zijn Avenger voor ook achterschokdempers te zetten. Dan voldoe je niet meer aan het reglement, zoals dat geldt voor de Avenger Cup. Dus rijdt hij nu in een andere klasse. Zelf vind ik dat de Avenger in de constructie zoals ik die heb en ook de andere coureurs, beter voldoet. Maar het is wel jammer dat er een zware concurrent weg is. Want ik houd wel van competitie."

Tijdens de wedstrijd, half augustus op het TT Circuit, heeft De Vet niet alles uit de kast gehaald, maar zonder veel risico te nemen, een fors aantal punten gescoord: twee tweede plaatsen en eenmaal winst. Met die score lijkt De Vet niet veel problemen meer te hebben, om zijn doelstelling, de cupwinst pakken, te verwezenlijken. Maar daar blijft het niet bij. Wat het eind van het seizoen aangaat, verheug ik mij ook op de 500 km van Assen. Samen met Jeroen Liscaljet kom ik daar in een Avenger aan de start. Wel met een paar aanpassingen, maar het wordt een verrassing, dat kan ik je verzekeren. Jeroen is supersnel met die wagen. Jammer dat hij niet meer in onze klasse in de Cup rijdt."

Voor het zover is, richt Co de Vet zich op de nog resterende drie wedstrijddagen in de Avenger Cup.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook