woensdag, 10 februari 2016 12:44

Avenger Cup groeit weer

Avenger Cup groeit weer Foto: Arjan Broekmans

Wanneer de voortekenen niet bedriegen, zal het deelnemersveld van de Avenger Cup weer iets meer coureurs tellen dan verleden jaar. Constructeur Marten Born van MB Motorsport denkt tussen de tien of twaalf Avengers aan de start te krijgen in dit nieuwe ACNN seizoen. “Het hangt nog een beetje af van enkele cursisten. Wanneer die slagen denk ik met twaalf wagens het seizoen te beginnen”, aldus de Lelystedeling. “Ik hoop dat de nieuwe mannen die een wagen van ons willen gaan rijden, voldoende kilometers hebben gereden om het examen goed door te komen. Hier moet natuurlijk wel een EU-licentie voor komen en dat is toch wat pittiger dan een gewone Cuplicentie.”

Vast staat dat kampioen Co de Vet uit Wieringerwerf opnieuw van start gaat in de Avenger Cup. “We hebben de afgelopen weken veel getest, ook met een andere veerspanning. Veel meer veranderingen kunnen we ook niet aanbrengen, want ik kan mijn rijders halverwege het seizoen niet plotseling opzadelen met extra kosten.”

Wel kunnen Avengercoureurs dit seizoen beschikken over regenbanden. “Als je ziet hoe vaak we afgelopen jaar regen gehad hebben tijdens de races. Voor de mannen in de Avenger Cup was het echt overleven. Nu zijn er regenbanden, naast de semi slicks en kan er onder natte omstandigheden ook goed gereden worden”, aldus Born.

De Avengerscoureurs kunnen hun ervaringen onderling delen door een speciale groeps-app. “Op die manier hopen we dat ze ervaringen uitwisselen en elkaar van informatie voorzien. Zelf wil ik hen vernieuwingen niet opleggen en opdringen. Nu kunnen de rijders zelf onderling hun ervaringen delen en dan kunnen ze als groep zelf besluiten wat ze gaan doen.” Uiteraard met advies en ondersteuning vanuit MB Motorsport, deze groeps App is inmiddels uitgegroeid tot een Waardvol en een onmisbaar stuk communicatie voor de Avenger Cup. met discussies over het wel of niet doorvoeren van bepaal aanpassingen aan de Avenger`s tot het afspreken om gezamenlijk deel te nemen aan een trainings dag.

De volgers van de Avenger op Facebook hebben al kennis kunnen nemen van een bijzondere ontwikkeling bij de producent in Lelystad. Verleden jaar is daar hard gewerkt aan een prototype van een dichte Avenger. De wagen is volgens Marten Born bijna zover dat hij de baan op kan. “Het is de bedoeling dat die wagen ook ooit bij ACNN gaat rijden. Het is een racewagen die eigenlijk is gebouwd voor de langere races, de endurancewedstrijden. Qua prijs ligt hij behoorlijk hoger dan de gewone Avenger. De prijs van deze nieuwe auto komt rond de 50.000 euro te liggen en zo’n wagen zou je dus met z’n tweeën moeten kopen.” Volgens Marten Born is de auto niet te vergelijken met de open Avenger. “De nieuwe racewagen is qua techniek veel geavanceerder. Er zit veel meer testwerk in en alleen al in de aerodynamica zijn tientallen uren gestoken en daar zijn verschillende computerprogramma’s op los gelaten. Deze wagen heeft van ons uit een heel andere benadering dan de open Avenger. Mooier dan dit kunnen we voor dat geld niet maken”, besluit Born.

 

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook